Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sebevražedný atentátník Talibanu zabil čtyři pákistánské vojáky

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: BBC

Islámábád - Sebevražedný atentátník zabil čtyři pákistánské vojáky na severozápadě země nedaleko hranic s Afghánistánem.

Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na pákistánskou armádu. K útoku se přihlásilo pákistánské hnutí Taliban.

Pákistán zahájil minulý měsíc ofenzivu u severní hranice proti ozbrojencům napojeným na teroristickou organizaci Islámský stát (IS). Vojenskou operaci zdůvodňuje tím, že oblast se stala nebezpečným útočištěm několika teroristických organizací.

Vojenská hlídka vykonávala v úterý večer pátrací akci v okrsku Horní Dir poblíž kmenové oblasti Malakand, kde pákistánská odnož radikálního hnutí Taliban kontrolovala značnou část území až do vojenské operace v roce 2009.

"Byli jsme informováni, že se v oblasti nacházejí teroristé," uvedla pákistánská armáda. Podle agentury Reuters byla hlídka vtažena do přestřelky se dvěma ozbrojenci a jeden z nich se později odpálil.

Témata:  Pákistán Tálibán

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy