Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Číňan měl v zavazadle lidské ruce, odhalil je skener

Čína
Čína
Foto: Pixabay

Peking – Hodně neobvyklé překvapení čekalo na pracovníky bezpečnostní služby na autobusovém nádraží ve městě Tu-jün na jihozápadě Číny. Bezpečnostní skener ukázal, že v zavazadle 50letého muže jsou lidské ruce.

Zaměstnanci bezpečnostní služby muže ihned zadrželi, protože měli za to, že je zapletený do vraždy. „Zeptal jsem se ho, co má v zavazadle, a on mi odpověděl, že lidské ruce," popisuje situaci jeden ze zúčastněných. Teprve poté muž, kterého média identifikovala pouze jako Čenga, vysvětlil, že jsou to amputované ruce jeho bratra, který o ně přišel po zásahu elektrickým proudem.

Bratr jej prý požádal, aby mu s převozem končetin pomohl. Chtěl si je uložit, a mít tak jistotu, že po smrti budou končetiny pochovány spolu s jeho tělem. Aby nebožtík našel klid, musí být podle čínské tradice tělo po smrti zpopelněno či pohřbeno vcelku.

Lékařský personál by v případě převozu částí lidského těla měl správně poskytnout patřičné dokumenty.Deník South China Morning Post však s odkazem na zaměstnance autobusového nádraží uvedl, že cestující nemohou s ohledem na bezpečnost a hygienu převážet části lidského těla v autobusech – a to i kdyby tyto dokumenty měl. Ostraha muže propustila poté, co jeho výpověď ověřila v nemocnici, kde jeho bratr ležel.

Témata:  Čína Autobusy EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 19:28

Rusové se snaží vyřadit z provozu ukrajinskou železnici. Jde o dodávky materiálu

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy