Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na slovenské benzínce byl nalezen batoh s 300.000 eur. Patří bývalému šéfu železnic

Policie SR, ilustrační fotografie
Policie SR, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Bratislava - Slovenská policie se snaží objasnit případ nálezu 300.000 eur (7,8 milionu Kč) v batohu zapomenutém na dálničním odpočívadle Štrba. Majitel se o peníze přihlásil, ale bude muset vysvětlit jejich původ.

Batoh s penězi na konci července našel zaměstnanec benzinové pumpy. Podle televize Markíza je na místě zapomněl Štefan Hlinka, což je člen dozorčí rady železniční společnosti Cargo Slovakia a bývalý šéf slovenských železnic.

Deníku Pravda se nepodařilo informaci u firmy potvrdit. "Naše společnost se k otázce ztráty finanční sumy na benzínové pumpě u Štrby nedokáže vyjádřit stejně jako k údajnému majiteli peněz. Proto se naše společnost od případu zcela distancuje a není si vědoma, že by jakkoli souvisel s její činností, s činností jejích zaměstnanců nebo lidí působících v jejích orgánech," uvedla kancelář generálního ředitele společnosti Cargo.

Úřad potvrdil, že je Hlinka v dozorčí radě, ale s tím, že jej do ní jmenovalo v zastoupení státu ministerstvo dopravy. "Není naším zaměstnancem a o tom, že se přihlásil jako majitel peněz, nám není nic známo," sdělila šéfka kanceláře generálního ředitele.

Témata:  Slovensko policie SR EUR (euro)

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy