Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slavný fotbalista podpořil venezuelského prezidenta Madura, za to se stal terčem kritiky

Nicolás Maduro, venezuelský politik, který se 8. března 2013 stal prozatímním prezidentem země.
Nicolás Maduro, venezuelský politik, který se 8. března 2013 stal prozatímním prezidentem země.
Foto: larepublicaonline.com

Buenos Aires/Caracas – Legendární argentinský fotbalista Diego Maradona se ve venezuelské krizi postavil na stranu autoritářského prezidenta Nicoláse Madura. Ihned se stal terčem kritiky na sociálních sítích.

Fotbalistu, který v minulosti proslul geniálními kousky na hřišti, ale i četnými skandály a závislostí na kokainu, kritizovali mimo jiné lídr venezuelské opozice Henrique Capriles či Maradonův někdejší kolega z argentinské reprezentace Mario Kempes.

Maradona, který se nikdy netajil levicovou orientací a který má na těle vytetované portréty Fidela Castra a Ernesta Che Guevary, podpořil v pondělí na síti Facebook také Madura. „Když Maduro zavelí, obléknu uniformu vojáka a půjdu bojovat za svobodnou Venezuelu a proti imperialismu," napsal Maradona v prohlášení podepsaném Diego a Rocío. O třicet let mladší Rocío Olivaová byla přítelkyní Maradony, ale podle argentinského tisku se dvojice před více než měsícem rozešla.

Maradona si užívá jako milionář a nemůže pochopit lidi žijící za 15 dolarů měsíčně, reagoval na jeho slova lídr venezuelské opozice Capriles. Venezuelou už několik let zmítá ekonomická krize a v zemi je nedostatek základních potravin či léků.

„Caprilesi, nedělej ze sebe oběť. Já vím moc dobře, jaké to je žít se sedmi sourozenci a nemít co jíst. Kéž bychom měli těch 15 dolarů! Rozdíl je v tom, že já jsem se nikdy nezaprodal," nevzdal se šestapadesátiletý fotbalista.

Sportovce kritizoval také venezuelský zpěvák José Rodríguez, přezdívaný El Puma. „Z Maradonových slov se mi chce zvracet, jít zabíjet Venezuelany, kteří protestují proti vrahovi Madurovi, z tebe dělá taky vraha," napsal na twitteru.

Svého bývalého spoluhráče odsoudil také argentinský fotbalista Mario Kempes. „@DiegoMaradona, jak můžeš podporovat smrt 124 mladých lidí, kteří bránili svobodu a demokracii ve své zemi!" napsal na twitteru Kempes.

Témata:  Diego Maradona Nicolas Maduro Venezuela

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy