Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Maradona jako Bůh ve sportovní verzi Sixtinské kaple

Argentinská vlajka
Argentinská vlajka
Foto: Pixabay

Buenos Aires - Slavný Diego Maradona se dosud mohl pyšnit boží rukou, nyní však byl v tělocvičně argentinského klubu Sportivo Pereyra povýšen přímo na boha. Vedení si totiž na strop nechalo namalovat fotbalovou verzi Sixtinské kaple. Boha zobrazuje právě Maradona, Adama pak Lionel Messi a anděly Mario Kempes, Sergio Agüero a Gabriel Batistuta.

Kresba inspirovaná slavným dílem Michelangela Buonarrotiho vyšla na 20 tisíc dolarů a peníze dal klub dohromady pomocí sbírky. Podle předsedy Sebastiana Garcii chtělo vedení uctít minulé generace slavných argentinských fotbalistů a inspirovat jejich nástupce.

"Všichni jsme jako děti měli nějaké fotbalové idoly, ke kterým jsme vzhlíželi," řekl Garcia v rozhovoru pro agenturu Reuters. "Když někomu při tréninku něco nevyjde, může se podívat vzhůru, a když požádáte boha o pomoc, máte jich na výběr hned několik," dodal.

Témata:  Diego Maradona fotbal Argentina umění

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy