Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nafukovací kuře-Trump, má symbolizovat slabého prezidenta. Stojí u Bílého domu

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Od středy odpoledne místního času stojí na dohled od Bílého domu obrovské nafukovací kuře s nezaměnitelnými rysy amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Majitel devět metrů vysokého kuřete, které se prý jmenuje Chicken Don, tvrdí, že pták má být symbolem protestu proti Trumpově „slabému" a „neefektivnímu" vedení země.

Trump #TaxMarch Chicken takes up roost near the WH. Trump IS chicken. Scared. Running. #TrumpChicken #TrumpTaxes https://t.co/zTcHtYfDFd pic.twitter.com/xLVQ3tOKz7

— Nick Walden Poublon (@NWPinPDX) 9. srpna 2017

Vlastník nafukovačky, aktivista a producent dokumentů Taran Singh Brar, řekl, že kuře znázorňuje prezidenta, který "se bojí" - konkrétně zveřejnění svého daňového přiznání a ruského prezidenta Vladimira Putina.

Svým činem chce Brar zvýšit povědomí o tom, jak špatný prezident Trump podle něj je. Trump ale kuře zřejmě osobně ještě neviděl. Hlava USA zrovna není ve svém oficiálním sídle přítomna, podotkla agentura AP.

Témata:  Donald Trump USA EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.