Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Filipínský ostrov Luzon zasáhlo zemětřesení o síle 6,2 stupně

Seismograf, ilustrační fotografie
Seismograf, ilustrační fotografie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Manila - Zemětřesení o síle nejméně 6,2 stupně dnes zasáhlo severofilipínský ostrov Luzon, kde leží i hlavní město Manila.

Bezprostředně nebyly hlášeny žádné oběti na životech ani zranění, uvedla agentura Reuters. Varování před vlnou cunami nebylo vydáno. Očekávají se ale následné otřesy.

V metropoli se otřásaly budovy; státní úřady a školy byly evakuovány. Zemětřesení udeřilo ve 13:28 místního času (07:28 SELČ).

Americká geologická služba USGS uvedla, že epicentrum zemětřesení bylo 47 kilometrů severozápadně od ostrova Luzon, ohnisko pak v hloubce 168 kilometrů.

Filipínský institut vulkanologie a seismologie uvedl, že žádné škody v souvislosti se zemětřesením neočekává. Zemětřesení, jejichž ohnisko leží tak hluboko, při dané síle příliš ničivá nebývají.

Témata:  zemětřesení Filipíny

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy