Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dvě třetiny Izraelců jsou pro demisi premiéra Netanjahua v případě obvinění

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahu
Foto: dailymail.co.uk **dailymail.co.uk**

Tel Aviv - Dvě třetiny Izraelců jsou pro to, aby premiér Benjamin Netanjahu podal demisi v případě, že bude obviněn z korupce a zpronevěry, informoval dnes deník The Jerusalem Post.

Šéf vlády je vyšetřován ve dvou trestních kauzách a soud v Tel Avivu před týdnem připustil, že by obvinění mohlo být vzneseno v brzké době.

Podle listu jsou členové a stoupenci Netanjahuovy konzervativní strany Likud v této otázce rozpolceni - mírná většina se spíše přiklání k tomu, aby nerezignoval. Mezi voliči levice naopak jeho případný odchod podporuje 80 procent dotázaných.

Netanjahu, který je podezřelý z přijímání drahých darů a z korumpování médií, jakékoli pochybení popírá. Předseda izraelské vlády byl naposledy letos v březnu vyslechnut v kauze přijímání darů od domácích i zahraničních podnikatelů a také z toho, že se snažil přimět majitele deníku Jediot Achronot, aby o něm psal pozitivně. Výměnou za to Netanjahu podle izraelských médií nabídl, že zajistí snížení nákladu konkurenčního deníku Israel Hajom.

Témata:  Izrael Benjamin Netanjahu

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 21:41

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy