Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž, který napadl francouzské vojáky, byl převezen z Lille do Paříže

Francouzská policie
Francouzská policie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Paříž - Muž podezřelý ze středečního útoku na francouzské vojáky byl dnes převezen z nemocnice v Lille do Paříže. Zůstane podle francouzských soudních zdrojů v nemocnici.

Muž identifikovaný jako šestatřicetiletý Alžířan je podezřelý, že ve středu najel do skupiny vojáků. Policie jej později zadržela v automobilu na dálnici u Calais a muž byl přitom postřelen.

Podle soudních zdrojů citovaných dnes francouzským tiskem není muž "vzhledem ke svému zdravotnímu stavu" v policejní vazbě. Alžířan identifikovaný jako Hamou Benlatreche je nyní v pařížské nemocnici Georges-Pompidou, kam ho přepravil vrtulník.

Podle zdroje agentury AP je jeho zranění natolik vážné, že stále není schopen vypovídat. Zasáhlo jej pět střel.

Auto, v němž byl Alžířan ve středu dopaden, najelo předtím do skupiny vojáků na západopařížském předměstí Levallois-Perret. Šest vojáků utrpělo zranění, tři z nich jsou zraněni těžce.

Témata:  Francie terorismus policie Francie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy