Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nalezeny další kusy zmizelého Boeingu 777

Boeing 777, ilustrační foto
Boeing 777, ilustrační foto
Foto: Plane-pictures.com

Kuala Lumpur - Další dva kusy trosek letadla, které byly nalezeny na ostrově Rodrigues a v jižní Africe, jsou téměř jistě ze zmizelého Boeingu 777.

Celkem tak bylo nalezeno již pět kusů trosek na různých místech v Indickém oceánu.

Malajsijský ministr dopravy Liow Tiong Lai uvedl, že dva nové kusy trosek jsou část kapoty motoru s částečným logem Rolls-Royce a kus vnitřního panelu z kabiny letadla. Je to vůbec poprvé, kdy byla objevena část interiéru zmizelého letadla.

V březnu vyšetřovatelé potvrdili, že dva kusy trosek nalezené podél pobřeží Mozabiku jsou téměř určitě ze zmizelého letadla. Loni se u ostrova Reunion objevila část křídla letadla.

Letadlo aerolinek Malaysia Airlines na trase Kuala Lumpur-Peking s 239 lidmi na palubě se z nejasných důvodů 8. března 2014 odchýlilo od plánované dráhy letu a záhadně zmizelo.

Podle odhadů let MH370 zřejmě havaroval zhruba 1800 kilometrů od západního pobřeží Austrálie. Úřady předpověděly, že trosky letadla, které nejsou na dně oceánu, by mohly být nakonec vyneseny na hladinu u východního pobřeží Afriky.

Témata:  zmizelý Boeing 777 letu MH370 Malajsie Boeing 777

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.