Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpův sbor opustili po násilí ve Virginii další šéfové firem

Donald Trump
Donald Trump
Foto: The White House

Washington - Násilnosti ve městě Charlottesville mají další dopady na Bílý dům. Generální ředitelé technologické společnosti Intel Brian Krzanich a oděvní značky Under Armour Kevin Plank se rozhodli ukončit spolupráci s prezidentem Donaldem Trumpem. Již před nimi takto zareagoval šéf farmaceutického gigantu Merck Kenneth Frazier.

Trump v pondělí čelil silné kritice, že bezprostředně po sobotních událostech ve státě Virginii, kvůli nimž je bělošský radikál obviněn z vraždy obhájkyně práv etnických menšin, jasně neodsoudil původce násilí. Frazier svůj krok zdůvodnil potřebou "zaujmout postoj proti nesnášenlivosti a extremismu".

Nedlouho poté se k němu přidal Plank. "Na tomhle světě není místo pro rasismus či diskriminaci. Naší volbou je láska a jednota," napsal na twitteru.

Krzanich se připojil brzy nato na stránkách své firmy. Své rozhodnutí však nezdůvodnil pouze Trumpovým přístupem k událostem k Charlottesville, ale také "vážnými škodami, které atmosféra politicky rozdělené společnosti způsobuje zásadním tématům".

Trojice firemních šéfů není první ztrátou, kterou Trumpův poradní sbor v souvislosti s kontroverzními prezidentovými činy či prohlášeními zaznamenal. Například šéf společnosti Tesla Elon Musk či ředitel společnosti Walt Disney Bob Igero nedávno odešli kvůli odstoupení USA z předloni uzavřené pařížské dohody o klimatu.

Témata:  Donald Trump USA rasismus

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy