Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie v JAR obviní zimbabwskou první dámu Mugabeovou z napadení

Jihoafrická republika
Jihoafrická republika
Foto: Pixabay

Johannesburg - Grace Mugabeová (52), která chce podle mnohých nahradit svého muže po jeho smrti v čele Zimbabwe, bude patrně v JAR čelit obvinění z napadení. O víkendu měl zaútočit v hotelu v johannesburské luxusní čtvrti Sandton na ženu a způsobit jí zranění na hlavě. Kdo je zraněnou osobou, policie nesdělila.

Podle jihoafrického tisku je jí ale modelka Gabriella Engelsová (20). Mugabeová na ni údajně zaútočila v době, kdy byla Engelsová na návštěvě na hotelovém pokoji Mugabeových synů. Ochranka první dámy prý útoku nečinně přihlížela. "Neměla jsem tušení, kdo ta žena je, když mě začala bít," uvedla Engelsová.

Podle místních médií byla manželka třiadevadesátiletého zimbabwského prezidenta v JAR kvůli lékařské prohlídce. Podle jihoafrického ministra pro záležitosti policie Fikileho Mbaluly Mugabeová přicestovala do JAR na běžný pas, a nevztahuje se tak na ni diplomatická imunita.

Zimbabwská vládní strana ZANU-PF incident potvrdila, uvedla ale, že napadenou nebyla mladá žena, ale Mugabeová. "Není důvod panikařit. Je v pořádku a v bezpečí," dodala strana na twitteru.

Témata:  Jihoafrická republika Zimbabwe EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy