Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bouře Gert se změnila v hurikán, ovlivní počasí v USA

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: NOAA (National Oceanic & Atmospheric Administration)

New York - Tropická bouře Gert, která se zformovala nad západním Atlantikem, se změnila v hurikán a obrátila se severovýchodním směrem. Informovalo o tom dnes americké Národní středisko pro hurikány (NHC). 

Gert, druhý hurikán letošní sezóny, se pohybuje rychlostí 17 kilometrů za hodinu, žádné varování meteorologové v USA zatím nevydali.

Gert by měl podle meteorologů nepříznivě ovlivňovat počasí na pobřeží amerických států Severní Karolína a Virginie. Během příštích dvou dnů se rychlost jeho postupu má zvýšit, zamířit má směrem k New Yorku.

Podle NHC se asi 1600 kilometrů východně od souostroví Malé Antily zformovala nová bouře, která směřuje do Karibiku. Možnost, že se během příštích dvou dnů změní v další tropickou cyklónu, je asi dvacetiprocentní.

Do kategorie hurikánů spadají bouře doprovázené větrem přesahujícím rychlost 119 kilometrů v hodině.

Témata:  USA bouře hurikán

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy