Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Situace v uprchlických ubytovnách je zlá: Znásilňování a mrzačení dětí

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: Pixmac

Berlín – Diala Hasanová je 17letá uprchlice ze Sýrie, která nyní přebývá v německém městě Bergisch Gladbach, které se nachází asi patnáct kilometrů východně od Kolína nad Rýnem. Pro německý deník Der Spiegel popsala sexuální obtěžování, které zde ženy musí snášet.

Hasanová tvrdí, že podmínky jsou velmi zlé. Muži na ni i její dvě sestry, kdy jedné z nich je pouhých 9 let, v uprchlickém hostelu dle jejích slov opakovaně zírali a osahávali je. Musí zde také snášet obscénní komentáře a jednou se ji makedonský uprchlík pokusil přinutit, aby s ním šla do jeho pokoje.

Podle Hasanové k podobnému chování dochází v pokojích, chodbách, kuchyni, nebo třeba na dvoře. Jeden muž prý také opakovaně chodil k nim do pokoje a sledoval, jak spí.

Když se ale obrátila na příslušné úřady, bylo jí pouze sděleno, že bez důkazů jí nejsou schopny pomoci. Podle deníku se takováto situace týká většiny uprchlických žen.

Jak deník varuje, během posledních měsíců bylo nahlášeno 40 případů sexuálních napadení žen nebo dětí uvnitř uprchlických hostelů, které zahrnují znásilnění a dokonce i zmrzačení genitálií mladé dívky. Podle deníku se ale úřady obávají, že nenahlášených případů je daleko více.

Pachateli jsou pak zřejmě nejen jiní uprchlíci, ale i bezpečnostní personál nebo dobrovolníci, kteří mají do budov snadný přístup.

Témata:  ženy sexuální obtěžování uprchlíci

Aktuálně se děje

4. května 2024 11:15

Plzeňská policie šetří nález lidských ostatků v řece v centru města

Plzeňská policie se od pátečního večera, kdy ve městě probíhaly populární Slavnosti svobody, zabývá nálezem lidských ostatků. Podle dostupných informací vylovili potápěči z řeky Radbuzy v centru města lidskou hlavu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy