Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Teroristický útok v Barceloně odsoudili Messi i Ronaldo

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo
Foto: Reprofoto ČT

Barcelona - Po teroristickém útoku v Barceloně, při kterém bylo zabito 13 lidí a 80 dalších bylo zraněno, vyjádřily upřímnou soustrast a podporu i fotbalové hvězdy Lionel Messi s Cristianem Ronaldem. Gareth Bale zase na twitteru vyzval, že lidé nesmějí podlehnout diktatuře strachu.

Messi, který působí právě v Barceloně, umístil na instagram černobílou fotografii katalánského města s černou stuhou. "Chtěl bych vyjádřit upřímnou soustrast a podporu rodinám a přátelům obětí toho hrozného útoku v naší milované Barceloně. Naprosto odsuzuji jakékoliv násilí," napsal argentinský útočník.

"Ale nevzdáme se, protože je nás mnohem víc těch, kteří chtějí žít v míru, bez nenávisti, ve světě, kde respekt a tolerance jsou základy našeho soužití," dodal Messi.

"Ze zpráv z Barcelony jsem zděšen," reagoval úřadující nejlepší fotbalista světa Portugalec Ronaldo. "Myslím na všechny v Barceloně. Ne terorismu. Ne diktatuře násilí," přidal jeho spoluhráč z Realu Madrid Bale. Smutek a podporu vyjádřili i bývalý hráč Barcelony a mistr světa Brazilec Ronaldinho, ale také Luis Suárez nebo Andrés Iniesta.

"Když jsem slyšel o útoku v krásné Barceloně, zasáhl mě obrovský smutek," přidal někdejší anglický reprezentant Gary Lineker, který za katalánský celek nastupoval v letech 1986 až 1989. "K čemu takový barbarský čin může posloužit, je mimo moje chápání," dodal.

"Co se stalo v Barceloně, mě zdrtilo. Myslím na všechny zasažené rodiny a město," prohlásil vítěz 15 grandslamů tenista Rafael Nadal, jehož strýc Ángel patřil v letech 1991 až 1999 do týmu fotbalové Barcelony.

Témata:  Lionel Messi Cristiano Ronaldo teroristický útok v Barceloně: Dodávka najela do davu lidí Španělsko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy