Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

JAR udělí diplomatickou imunitu zadržené Mugabeové

Jihoafrická republika
Jihoafrická republika
Foto: Pixabay

Johannesburg - Jihoafrická republika udělí diplomatickou imunitu zimbabwské první dámě Grace Mugabeové (52). Minulý týden v hotelu v johannesburské luxusní čtvrti Sandton napadla elektrickým kabelem modelku Gabriellu Engelsovou (20) a poranila ji na hlavě.

Mugabeová přicestovala do JAR na obyčejný pas, diplomatická imunita se na ni proto nevztahovala. Podle jihoafrického vládního zdroje je absolutně vyloučeno, že by manželka zimbabwského prezidenta byla uvězněna. Pretoria se však obává, že udělení diplomatické imunity může být napadeno u soudu.

Zimbabwská média dnes informovala, že Mugabeová údajně obvinila mladou modelku z prodeje drog jejím synům. První dáma se pak prý vzdala policii, aby umožnila zadržení drogového dealera bohaté klientely.

Média také uvedla, že synové byli převezeni do Jihoafrické republiky kvůli drogové závislosti. Server The Citizen ale upozornil, že žádná z informací zimbabwských zpravodajských webů není potvrzená. Jihoafrická média dříve uvedla, že manželka zimbabwského prezidenta přicestovala do JAR kvůli lékařské prohlídce.

Témata:  Jihoafrická republika Zimbabwe Grace Mugabeová

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy