Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Matka oběti z Charlottesvillu nechce mluvit s prezidentem Trumpem

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: The White House

Washington -Susan Broová, matka dvaatřicetileté Heather Heyerové, kterou pravicový radikál zabil v americkém Charlottesvillu, o incidentu nehodlá hovořit s prezidentem USA Donaldem Trumpem. Dnes to řekla v pořadu televize ABC.

Pracovníci Bílého domu už několikrát do Charlottesvillu telefonovali, ale Broovou nezastihli. Pokud zavolají znovu, matka mrtvé ženy telefon nezvedne, řekla americké televizi.

Cítí se pohoršena prohlášením prezidenta, který klade rovnítko mezi demonstrujícími neonacisty a lidi, kteří se jim jako její dcera v ulicích města postavili na odpor.

Trump krátce po incidentu v Charlottesvillu vyjádřil na twitteru pozůstalým soustrast a vyjádřil nad úmrtím Heyerové smutek. Opakovaně pak ale tvrdil, že vinu na násilnostech nesou jak neonacisté a hlasatelé bělošské nadřazenosti, tak i jejich odpůrci.

Heyerová minulý víkend zahynula, když do davu odpůrců rasistické demonstrace najel svým autem pravicový radikál.

Témata:  USA Donald Trump EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 20:38

Ukrajinská armáda posílí. Zelenskyj podepsal mobilizaci

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal v úterý zákon o mobilizaci zaměřený na zvýšení počtu vojáků ukrajinské armády, informovala agentura AFP. Hlavní ustanovení zákona vstoupí v platnost měsíc po datu podpisu, tedy 16. května.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy