Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další tábor migrantů vyklizen: Francouzi zasáhli na severu od Paříže

Tábor
Tábor "džungle" v Calais
Foto: Reprofoto YouTube

Paříž - Policie dnes ve Francii vyklidila další tábořiště migrantů. Na severu hlavního města Paříže opustilo tábor nejméně 2400 lidí. Uvedla to agentura AFP.

S vyklízením tábora ve čtvrti La Chapelle na severu Paříže dnes zhruba 350 policistů a dalších úředníků začalo kolem 5:00 SELČ. "Tyto ilegální tábory představují bezpečnostní a zdravotní riziko pro jejich obyvatele i místní," uvedl úřad pařížského policejního prefekta.

Během vyklízení tábořiště prováděla policie i kontroly totožnosti. Ti migranti, kteří už dříve požádali o azyl v jiné členské zemi EU, Francii opustí, uvedla prefektura. Všechny migranty z tábořiště úřady prozatím převezly do provizorního ubytování v tělocvičnách.

Podle francouzského ministra vnitra Gérarda Collomba opakovaná nutnost vyklízet divoká tábořiště v ulicích hlavního města ukazuje, že dosavadní systém péče o migranty v Paříži je nefunkční. Naposledy francouzské úřady zrušily tábor migrantů na počátku července, o provizorní přístřešek tehdy přišlo kolem 2800 lidí.

V ulicích francouzské metropole se stále znovu tvoří tábořiště migrantů, neboť oficiální ubytovny pro žadatele o azyl jsou beznadějně přeplněné.

 Většina migrantů, kteří dnes museli tábořiště na severu Paříže opustit, pocházejí z Eritreje, Súdánu, Somálska a Afghánistánu, uvedla agentura AFP.

Témata:  Francie uprchlíci uprchlické tábory

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy