Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kvůli sexu se studentem rezignoval biskup v Rumunsku

Církev
Církev
Foto: Pixmac

Bukurešť - Pravoslavný biskup Coneliu Barladeanu rezignoval na svou funkci. Jednapadesátiletý Rumun totiž figuruje ve videu, které zachycuje jeho intimní vztah se studentem. Biskup se nyní stane mnichem, uvedla to agentura AP.

Biskup oficiálně odstoupil "pro mír a blaho církve". Trvá však na tom, že je nevinný a ke svému odchodu se oficiálně nevyjádřil.

Video s intimním poměrem mezi biskupem a studentem se objevilo už v červnu. Představitelé rumunské pravoslavné církve tvrdili, že snímek vyvolal takovou kritiku, jelikož se jednalo o homosexuální vztah. Pokud by byl biskup s ženou, jeho chování by společnost za tak skandální prý nepovažovala.

Rumunská církev v prohlášení uvedla, že rezignace biskupa byla v současné chvíli nejlepším možným řešením, protože vyšetřování by trvalo několik měsíců. Rumunský politolog Stelian Tanase naopak míní, že církev, k níž patří více než 85 procent Rumunů, měla chování biskupa důsledněji odsoudit.

Témata:  Rumunsko církev EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.