reklama

Události v Charlottesvillu, kde minulý víkend vyšli na protest proti rozhodnutí o odstranění konfederačního pomníku do ulic pravicoví extremisté, i Trumpova reakce na ně podle Murdocha mladšího "dělá starosti nám všem jako Američanům i svobodným lidem".

Podle prezidenta byli "dobří lidé" na obou stranách pomyslné barikády. Jeden z radikálů najel vozem do skupiny protestujících, zabil jednu ženu a 19 dalších lidí zranil.

"Skoro ani nemůžu věřit, že to musím napsat: postavit se nacistům je nezbytné; neexistují dobří nacisté, ani členové Ku-Klux-Klanu, nebo teroristé. Na tom se musí shodnou demokraté, republikáni i všichni ostatní," napsal James Murdoch v e-mailu, který zaslal svým přátelům. Oznámil v něm rovněž, že spolu se svou ženou Kathryn věnuje milion dolarů (22 milionů Kč) nevládní organizaci Liga proti hanobení (ADL), která bojuje proti antisemitismu a rasismu.

Podle listu The New York Times před časem Murdoch starší s prezidentem večeřel v Bílém domě. Údajně tehdy požadoval odchod Steva Bannona z funkce hlavního stratéga Bílého domu. Bannon v pátek ve své funkci skutečně skončil.