Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Podolský jako uprchlík? Server Breitbart News si pohrál s fotbalistovou podobiznou

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Londýn - Britská verze ultrakonzervativního amerického portálu Breitbart News udělala z německého fotbalisty Lukase Podolského severoafrického uprchlíka.

Podolski se narodil v Polsku, ale od raného dětství žije v Německu. "Uprchlíka" na vodním skútru přes moře převáží pašerák lidí. Fotografie smějícího se Podolského s prsty ukazujícími písmeno V jako vítězství pochází z roku 2014 z mistrovství světa ve fotbale v Brazílii, upozornila DPA.

Breitbart News snímek použil pro ilustraci u článku o tom, jak španělská policie rozbila gang, který pašoval lidi z Maroka do Evropy. Později správci fotografii s Podolským stáhli a místo ní k článku umístili fotografii černochů na jakémsi plavidle.

Autoři komentářů pod článkem se podle DPA pozastavovali nad tím, jaké má uprchlík drahé sluneční brýle, nebo jak si může dovolit značkové trenýrky.

Témata:  Lukas Podolski uprchlíci Velká Británie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy