reklama

Juliana, který má také britské občanství, identifikoval otec Andrew. Do Barcelony přiletěl dnes ráno a okamžitě začal zjišťovat, zda je jeho syn mezi oběťmi.

V sobotu se objevila zpráva, že by Julian mohl být živ, protože ho policie podle některých médií našla v nemocnici. Policie tuto zprávu ale popřela.

Hned po útoku se objevily fotografie zachycující britského turistu Harryho Athwala nad chlapcovým tělem. Chlapec měl viditelně zlomeniny a nehmatatelný puls. Athwal nebral ohled na výzvy policistů, aby odešel. "Položil jsem mu ruku na záda a věděl jsem, že už nežije. Hladil jsem ho po vlasech a zůstal jsem u něj. Nechtěl jsem to dítě zanechat uprostřed silnice," řekl Athwal listu The Mirror.

Zdrcený Andrew Cadman dorazil letem z Dubaje, který měl čtyři hodiny zpoždění. Z letiště jeho i ženu, která ho doprovázela, odvezlo auto australského velvyslanectví. Policie jim poskytla eskortu do justičního paláce, kde byl hoch formálně identifikován. Pak se Cadman vydal do nemocnice navštívit manželku Jom. 

Její stav je vážný, ale stabilizovaný. Do Barcelony se se synem vydala, aby se tam zúčastnila svatby, její manžel musel kvůli pracovním povinnostem zůstat v Sydney.