Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kolín nad Rýnem reaguje na útoky ve Španělsku, před katedrálou byla postavena bariéra

Berlín, ilustrační foto
Berlín, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Berlín - Kolín nad Rýnem, město ležící na západě Německa, dnes v reakci na teroristický útok v Barceloně zvýšil ochranu kolem zdejší katedrály.

Historickou dominantu města a její návštěvníky nově chrání provizorní bariéry, které by měly zabránit tomu, aby se na prostranství před katedrálu dostala osobní nebo nákladní auta.

Podle listu Kölner Stadt-Anzeiger je bariéra netypická tím, že není jako běžně z betonu, ale ze stovky kilogramů těžkých opracovaných kamenů, které byly v minulosti součástí stavby katedrály.

„Věřím, že si tímto způsobem uchováme náš životní styl," vyjádřila dnes své přesvědčení primátorka čtvrtého největšího německého města Henriette Rekerová, podle které je důležité, aby město nevypadalo jako zabarikádované.

Ve čtvrtek zabil Maročan Júnis abú Jakúb v centru španělské Barcelonyautem 13 lidí a přes sto dalších zranil. Německo má s podobným teroristickým útokem zkušenost z prosince, kdy radikální islamista najel kamionem do vánočního trhu v centru Berlína.

Témata:  Německo terorismus teroristický útok v Barceloně: Dodávka najela do davu lidí

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy