Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Palestinský řidič autobusu vrátil židovskému pasažérovi 10.000 dolarů, vypadly mu z batohu

Zeď nářků
Zeď nářků
Foto: Pixabay

Tel Aviv - Palestinský řidič autobusu v Izraeli našel ve svém voze 10.000 dolarů. Poctivě je odnesl na policejní stanici. Peníze patřily ultraortodoxnímu židovi, kterému vypadly z batohu.

Peníze patřily muži z Bnei Braku, místa u Tel Avivu, které obývají hlavně ultraortodoxní židé.

"Telavivská policie obdržela od arabského řidiče autobusu 10.000 dolarů, které si zapomenul ultraortodoxní pasažér. Řidič pochází z Bajt Haníny," řekla ve středu mluvčí izraelské policie Luba Samriová.

Bajt Hanína je palestinská čtvrť ve východním Jeruzalémě, který Izrael v roce 1967 obsadil a později připojil k západní části města.

Agentura AFP s poctivým řidičem Ramadánem Džamdžumem (35) hovořila. Řekl, že peníze byly v balíčku, který vypadl z batohu pasažéra. "Upozornil jsem ho na to, ale on neslyšel, protože telefonoval. Informoval jsem proto společnost, pro niž pracuji, a peníze jsme vrátil. Byla to moje morální a náboženská povinnost," řekl Palestinec.

Témata:  Izrael peníze

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy