Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na kolemjdoucí zaútočil v Marseille ozbrojený muž

Francouzská policie
Francouzská policie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Paříž - Silně rozrušený pětatřicetiletý muž dnes v centru jihofrancouzského přístavního města Marseille napadl nožem tři náhodné kolemjdoucí a lehce je zranil, než ho zatkla policie. O incidentu, který podle dostupných zpráv není považován za teroristický, informovala agentura AFP.

Muž nevykřikoval žádná islamistická či teroristická hesla. Prý se měl podrobit psychiatrické léčbě, uvedla AFP s odvoláním na nejmenovaný policejní zdroj. Útočník své oběti napadl odděleně, v rozmezí od 06:30 do 06:55 SELČ, kdy policisté muže zadrželi.

Toto pondělí v Marseille útočník trpící psychickými potížemi zabil ženu a další vážně zranil, když dodávkou najel do dvou zastávek, což připomínalo útoky islamistů v Katalánsku s 15 oběťmi z minulého týdne.

V pátek se odehrály dva útoky nožem v Belgii a v Británii: v Bruselu vojenská hlídka zastřelila útočníka a prokuratura incident označila za terorismus, v Londýně policie zadržela muže poté, co šavlí zranil tři policisty a opakovaně křičel Alláhu akbar (Bůh je veliký); případ vyšetřuje protiteroristický policejní útvar.

Témata:  Francie útok

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.