Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Venezuelská vláda letos zavřela 49 médií

Venezuela, ilustrační foto
Venezuela, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Caracas - Venezuelská vláda letos přerušila působení 49 rozhlasových stanic, novin a televizních kanálů. S odkazem na hlavní odbory venezuelských novinářů o tom informovala agentura AFP.

Oznámení o uzavření médií přichází pouhých několik dní poté, co venezuelská vláda vypnula vysílání dvou kolumbijských televizních kanálů v zemi. Odbory novinářů proto vládu viní z potlačování svobody projevu.

"Zaznamenali jsme uzavření 49 médií, převážně rozhlasových stanic ale také televizních kanálů, jakými jsou například televize RCN Colombia a Caracol," uvedlo vedení odborové ústředny zaměstnanců tištěných periodik SNTP.

Skupina novinářů v sobotu demonstrovala proti tomu, že regulační úřad CONATEL nechal přerušit vysílání stanic Caracas 92.9 FM a Magica 91.1 FM, které ve Venezuele působily téměř 30 let.

Podle SNTP uplatňuje socialistická vláda prezidenta Nicoláse Madura "politiku obklíčení a dušení veškerých míst, kde je svoboda slova a kde se objevuje kritika a disent".

V únoru venezuelský režim na několik dní vypnul španělské vysílání americké televize CNN. Stalo se tak několik dní po odvysílání reportáže o údajném zapojení vládních úředníků do prodeje falešných pasů na venezuelské ambasádě v Iráku.

Témata:  Venezuela noviny a tisk novináři

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.