Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Riu de Janeiru řádí gangy. Letos už bylo zabito 100 policistů

Socha Ježíše Krista v Rio de Janeriu.
Socha Ježíše Krista v Rio de Janeriu.
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Rio de Janeiro - Rio de Janeiro zažívá nejnásilnější rok za více než deset let. 39letý seržant Fabio Cavalcante, který byl pohřben v neděli, je letos už stým policistům, který byl zabit. Se zločinem si nedokáže poradit ani armáda.

Rio přitom před rokem hostilo Letní olympijské hry. Místní úřady přiznávají, že organizace překupníků drog a jiné zločinecké gangy nyní kontrolují rozsáhlé oblasti města. Na pomoc policii byly vyslány tisícovky vojáků, ale ani jejich přítomnost krveprolití neutlumila.

Na truchlících byla při nedělním pohřbu policisty podle AP patrná beznaděj. Cavalcante, otec osmiletého dítěte, byl zabit v sobotu ve čtvrti Baixada Fluminense, která patří mezi nejnepokojnější v Riu.

K policistovi, který byl mimo službu navštívit svého otce, přistoupilo několik mužů, zjevně s úmyslem ho okrást. Když zjistili, že jde o policistu, nejméně desetkrát ho střelili.

Témata:  Rio de Janeiro kriminalita Brazílie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy