Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump vyhlásil kvůli ničivé bouři stav nouze pro další stát

Donald Trump
Donald Trump
Foto: The White House

Washington - V Louisianě byl kvůli ničivé bouři Harvey vyhlášen stav nouze. Podle předpovědí se očekává, že zejména na jihozápadě tohoto amerického státu by mohlo spadnout až 50 centimetrů srážek.

Americký prezident Donald Trump schválil žádost guvernéra Louisiany Johna Bela Edwardse, který o pomoc požádal v neděli, s tím že blížící se silné deště představují vážné nebezpečí pro životy občanů.

"Tato přírodní katastrofa je tak závažná a takového rozsahu, že přesahuje možnosti místní vlády a státu Louisiana," uvedl Edwards.

Stav přírodní katastrofy se zatím týká pěti oblastí na jihozápadě Louisiany, ale může být dále rozšířen. Opatření umožňuje, aby pomoc v oblasti koordinovala Federální agentura pro řešení krizových situací (FEMA), a aby bylo až 75 procent některých nouzových opatření placeno z federálních zdrojů.

Stav nouze kvůli přírodní katastrofě vyhlásil Trump už v sobotu pro americký stát Texas.

Témata:  Donald Trump hurikán Harvey počasí USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.