Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V ruském Tomsku byla slavnostně zprovozněna pouliční pumpa, lidem je po smích

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: moscow.ru

Moskva - V sibiřském Tomsku byla o víkendu zprovozněna pouliční pumpa, které má vodou zásobovat obyvatele dvou přilehlých ulic. Starosta města z toho udělal slavnostní ceremoniál, který na internetu strhlu lavinu uštěpačných komentářů.

Pítko má nahradit cisterny, které dosud přijížděly dvakrát v týdnu. "Odteď z jakéhokoli obytného domu není ke zdroji vody dále než sto metrů," chválí se radnice.

Ale až přímo do domů voda dosud zavedena nebyla, poznamenal server Newsru.com. "Obyvatelé se dočkali dlouho očekávané vody, zbývá už jen připojit se k síti a voda bude i v jejich domech. Kdo to nedokáže vlastními silami, tomu pomůžeme," slíbil starosta Ivan Kljajn.

Ceremonie vyvolala mnoho sžíravých reakcí, zda vládci města s půl milionem obyvatel mohou skutečně být pyšní na pítko. "Jestli se věci nadále budou hýbat kupředu tímto tempem, pak je pravděpodobné, že už za sto let se v domech na těchto ulicích objeví i splachovací záchody," poznamenal list Novyje Izvěstija.

Témata:  Rusko Sibiř voda

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy