Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Křesťanská dívka (5) je nucena žít v muslimské pěstounské péči. Sebrali mi křížek, stěžuje si

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Londýn – Velké znepokojení vyvolal ve Velké Británii případ křesťanské dívky, která byla vzata z její rodiny a nucena žít v pěstounské péči muslimů, kde byla údajně povzbuzována, aby se učila arabštinu. Navíc jí prý její pěstouni sebrali její řetízek s křížkem. Informuje o tom deník The Times.

Pětiletá dívka narozená v Anglii strávila posledních šest měsíců v péči dvou muslimských rodin v Londýně. Stalo se tak navzdory přání její rodiny, píše server The Times. V důvěrných zprávách místních orgánů, do kterých The Times nahlédl, sociální pracovník popisuje, jak dítě vzlykalo a žebralo, aby se nemuselo vrátit do domova pěstounů, protože „nemluvili anglicky".

Další zpráva popisuje, že byla dívka „velmi zoufalá" a že neměla dovoleno jíst její oblíbené jídlo – těstoviny carbonara - protože v něm byla slanina, kterou islám zakazuje. Navíc jí prý jeden její opatrovník vzal řetízek s křížkem a povzbuzoval ji k tomu, aby se učila arabsky.

Během návštěvy u matky dívka přiznala, že jí bylo řečeno, že „Vánoce a Velikonoce jsou hloupé" a že „evropské ženy jsou hloupé a alkoholičky". Proč dívka žije v náhradní péči média neuvádějí. 

Obě její pěstounky si zahalovaly své tváře islámskými závoji, když doprovázely dítě z domu, což naznačuje, že vyznávají konzervativní formu islámu, píše server. První pečovatelka - porodní ošetřovatelka, u které dívka žila čtyři měsíce, nosila nikáb, její současná opatrovnice nosí burku.

Přítel rodiny dívky řekl pro The Times: „Jedná se o pětiletou bílou dívku. Narodila se v této zemi, mluví anglicky, miluje fotbal, má britský pas a je pokřtěna v kostele. Už utrpěla obrovské trauma, že byla násilně oddělena od své rodiny. Potřebuje prostředí, ve kterém se bude cítit bezpečně a milovaně. Místo toho je uvězněna ve světě, kde se cítí cizí a který nezná. To je opravdu děsivé pro malé dítě.“

Témata:  Velká Británie muslimové křesťanství

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy