reklama

Synové na matku, od jejíž smrti uplyne 20 let ve čtvrtek, zavzpomínali v pamětní Bílé zahradě, která je osázená oblíbenými rostlinami populární princezny. V zahradě jsou rovněž umístěny květináče s typickými anglickými bílými růžemi, které obklopují jezírko s okrasnými travinami.

V prudkém dešti se dnes William, Kate a Harry schovaní pod deštníky v zahradách setkali s hlavním zahradníkem Seanem Harkinem, který jim ukázal Dianiny oblíbené květiny. Sešli se také s dalším zahradníkem, který princeznu znal z jejích častých návštěv v zahradě u jejího bývalého domova.

Bílé květy a listy jsou inspirovány jejím životem a stylem, jehož součástí byly také bílé šaty. V zahradě jsou dále k vidění narcisy a záhony pomněnek kolem historické části zahrad nazývané Sunken Garden (Zapuštěná zahrada), kterou princezna Diana navštěvovala obzvlášť ráda.

Princové se dnes v zahradě rovněž setkali se zástupci charitativních organizací, které Diana podporovala. Patří mezi ně zdravotnická zařízení jako jsou nemocnice Great Ormond Street Hospital, National Aids Trust nebo Royal Marsden Hospital, ale také nadace Centrepoint, která pečuje o mladé lidi bez domova. Oba Dianini synové slíbili, že budou v charitativní práci své matky pokračovat. "Schůzka princům umožní uctít život a práci jejich matky den před 20. výročím jejího úmrtí," citoval The Daily Telegraph mluvčí Kensingtonského paláce.