Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pákistán odmítl tvrzení Trumpa. my teroristy nechráníme, vzkazuje

Donald Trump
Donald Trump
Foto: The White House

Islámábád - Rezoluci odsuzující tvrzení amerického prezidenta Donalda Trumpa dnes schválila dolní komora pákistánského parlamentu. Šéf Bílého domu uvedl, že Pákistán poskytuje útočiště extremistům, proti kterým síly USA bojují v sousedním Afghánistánu.

Informovala o tom agentura AP. Dnešní usnesení bylo reakcí na projev Trumpa, v němž představil novou americkou strategii v Afghánistánu a jižní Asii, jejímž cílem je mimo jiné zajistit, aby se státy v regionu nestaly útočištěm pro teroristy ohrožující USA.

Usnesení parlamentu přichází poté, co kvůli Trumpovým poznámkám Islámábád zrušil návštěvu amerického vyslance pro Pákistán. Setkání se mělo uskutečnit tento týden.

Proti výroku Trumpa se také postavily stovky Pákistánců s tím, že Trumpův postoj ignoruje oběti Pákistánu ve válce proti teroru. Američtí činitelé dlouhodobě tvrdí, že Pákistán přivírá oči nad činností radikálů na afghánsko-pákistánské hranici.

Témata:  Donald Trump Pákistán

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 11:15

USA oznámí dlouhodobou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů

V pátek se Spojené státy chystají oznámit dlouhodobou vojenskou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů, zahrnující munici pro systémy protivzdušné obrany. Informovala o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy