Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za ochranu Macrona si policisté vysloužili jen jablko a pár sušenek

Policie Francie
Policie Francie
Foto: Police Nationale

Nancy - Francouzský prezident Emmanuel Macron navštívil ku příležitosti začátku školního roku město Forbach. Na jeho bezpečnost ta dohlížely stovky policistů, kterým se dostalo překvapivě skromného občerstvení. Pro každého muže, jenž byl na nohách ve službě trvající i více než deset hodin, bylo připraveno jablko a balíček čtyř sušenek.

K pití dostali láhev s půl litrem perlivé vody a krabička džusu. S odvoláním na policejní odbory o tom informoval list L'Est républicain.

"Když jsme zjistili, že to je jediné jídlo, které jsme měli dostat, mysleli jsme si, že to je vtip," poznamenal jeden z policistů. "Pokud by v balení byl alespoň jeden sendvič, mohla být pilulka méně hořká, zvlášť když jsme nemohli opouštět svoje stanoviště, abychom si šli koupit něco k jídlu," dodal. Policisté nasazení v oblasti města Forbach na severovýchodě země od 03:30 do 17:00 se dočkali svačiny zhruba kolem 10:00 a až do konce služby už nic jiného nedostali.

Fotografie svačiny kolovala na sociálních sítích a vyvolala škálu reakcí od ostrého odsouzení po hořké vtipkování, že úřady si patrně policii spletly s prvňáčky. Policejní odbory upozorňují, že hlídkující policisté mají za služební cestu mimo pracovní působiště nárok na stravné ve výši 15,25 eur (přes 400 Kč).

Témata:  Francie policie Francie EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.