Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po útoku v Manchesteru se dnes znovu otevře aréna

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Manchester - Po teroristickém útoku z letošního května se dnes znovu otevře multifunkční hala v severoanglickém Manchesteru. Při této příležitosti v ní vystoupí několik hudebních hvězd.

Na úvodním benefičním koncertu vystoupí mimo jiné někdejší frontman skupiny Oasis Noel Gallagher, skupiny The Courteeners, Blossoms a britský zpěvák Rick Astley.

Lístky na koncert s názvem "My jsme Manchester", které byly k dostání za 25 nebo 30 liber (716 a 860 korun), jsou beznadějně vyprodané. Na internetu se sice objevily nabídky překupníků, organizátoři ale varovali, že budou u vstupů kontrolovat shodu jména na vstupenkách s totožností návštěvníků. Koncert budou doprovázet i další bezpečnostní opatření.

"Květnové události nebudou nikdy zapomenuty, ale nezabrání nám - ani manchesterských hudebním fanouškům - scházet se a užívat si živé hudby," řekl generální ředitel arény James Allen.

Výtěžek benefice poputuje na účet Nadace manchesterského památníku, kterou spravuje starosta severoanglického města a jejímž cílem je vybrat prostředky na vytvoření trvalého památníku obětem teroristického útoku.

Témata:  Velká Británie výbuch v aréně v Manchesteru

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy