reklama

Město Andermatt se nachází v horské oblasti kantonu Uri v centrálním Švýcarsku a místní dráhu mají v oblibě hlavně turisté. Zatím není jasné, zda jsou turisté i mezi zraněnými. "Žádný zraněný není v ohrožení života," řekla mluvčí kantonální policie.

zdroj: YouTube

Nehoda se stala v 11:39 SELČ během manévru, při němž měla být lokomotiva přes souběžnou kolej přesunuta ze zadní části vlaku dopředu, oznámila regionální železniční společnost Matterhorn Gotthard Bahn.

Vlak zajišťuje spojení mezi Disentisem a Andermatt a v 11:28 SELČ měl odjet ve směru na Disentis. Protože je Andermatt konečnou stanicí, měla být předtím lokomotiva přemístěna z jednoho konce soupravy na druhý, ale místo toho z neznámých důvodů do vagonů narazila, řekl mluvčí železniční společnosti. Lokomotiva podle něj v okamžiku nárazu jela rychlostí 15 až 20 kilometrů za hodinu.

Společnost Matterhorn Gotthard Bahn zajišťuje spojení mezi Zermattem, který je výchozím bodem k hoře Matterhorn, a městem Disentis, které leží zhruba 140 kilometrů jižně od Curychu. Na 144 kilometrech překonává převýšení více než 3300 metrů.