Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rumunská pobřežní stráž zachránila z moře 153 migrantů

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Bukurešť - Rumunská pobřežní stráž zachránila v Černém moři 153 migrantů včetně 53 dětí. Jejich loď se dostala do potíží kvůli silnému větru a vysokým vlnám.

Úřady zaznamenaly loď plující mimo rumunské teritoriální vody už v úterý ráno. Na pomoc jí vyslaly dva čluny poté, co pobřežní stráž zachytila nouzový signál. Dnes ráno před rozbřeskem bylo zchátralé plavidlo dotaženo do přístavu Constanta.

Cicu upřesnil, že úřady v přístavu pak zjistily, že na lodi bylo 153 migrantů, kteří se snažili dostat do Rumunska ilegálně přes moře.

O víkendu rumunská pobřežní stráž zadržela dvě lodě s více než 200 běženci. O týden dřív zachytila rybářskou loď s 87 migranty.

Témata:  Rumunsko uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.