Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Senior zkolaboval, lidé ho obcházeli obloukem jako bezdomovce, Soud jim udělil vysoké pokuty

Německo
Německo
Foto: Pixabay

Essen - Dva muži a jedna žena nepomohli seniorovi (83), který se loni zhroutil u bankomatů a následně zemřel. Považovali za spícího bezdomovce. Soud v německém Essenu jim vyměřil vysoké pokuty.

Kamery umístěné v prostoru u bankomatů zaznamenaly celkem čtyři osoby, které seniorovi v bezvědomí neposkytly pomoc a pouze jej obešly či překročily. Tři z nich dnes dostaly pokuty od 2400 do 3600 eur (od 62.700 do 94.000 korun). Čtvrtou osobu soud teprve čeká.

Obžalovaní se bránili. Žena (39) uvedla, že ji v minulosti bezdomovci několikrát obtěžovali, a proto se bála ležícího muže oslovit. Podle policisty, který na místě zasahoval, ale bylo jasné, že o bezdomovce nejde.

Senior zkolaboval v budově banky v západoněmeckém městě Essen loni v říjnu. Pomoc mu po dvaceti minutách poskytl až pátý klient banky, který do prostoru u bankomatů přišel. V nemocnici senior po několika dnech zemřel. Podle soudního znalce ale nelze říci, že by mu včasná pomoc život určitě zachránila.

Témata:  Německo soudy bankomat

Aktuálně se děje

8:20

Větší obchody dnes zůstávají zavřené. Na Den vítězství se vztahuje zákaz

Na středu připadly oba květnové státní svátky. Dnes je Den vítězství, kdy si v Česku připomínáme konec druhé světové války na evropském kontinentu. Jde také o jeden ze svátků, při nichž je zákonem upravena otevírací doba obchodů. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy