Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump se naštval: Za severokorejské zbraně mohou Hillary a Bill Clintonovi

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Facebook

New York – Za problémy se Severní Koreou mohou Bill a Hillary Clintonovi. Ve středu to uvedl současný šéf Bílého domu Donald Trump.

Prezident Donald Trump tvrdí, že za severokorejské jaderné zbraně, kterým jeho administrativa čelí, může rodina Clintonových. Bývalou ministryni zahraničí a svou soupeřku v prezidentských volbách Hillary Clintonovou a jejího muže a exprezidenta Billa Clintona viní, že nedokázali odzbrojit režim diktátora Kim Čong-una, když měli šanci. Jeho slova cituje server Politico.

„Poté, co Severokorejcům jako ministryně zahraničí dovolila výzkumu a budování jaderného arzenálu, (a Bill C také), kritizovaná Hillary nyní sama kritizuje," napsal prezident na twitteru ve středu ráno.

„Bezohledná snaha Severní Koreje získat jaderné zbraně a balistické střely ohrožuje celý svět nemyslitelnými ztrátami životů. Je odporné, že některé země nejen obchodují s takovým režimem, ale dodávkami zbraní a financí podporují zemi, která ohrožuje svět jaderným konfliktem,“ uvedl Trump v úterním projevu na půdě OSN.

USA podle něj mají velkou sílu a trpělivost. „Ale pokud budeme nuceni bránit sebe nebo své spojence, nebudeme mít jinou možnost, než zcela zničit Severní Koreu. ´Rakeťák´ podniká misi, která bude sebevražedná pro něj i pro jeho režim. Spojené státy jsou připraveny, ochotny a mají schopnosti, ale snad to nebude nutné,“ řekl také. „Je načase, aby Severní Korea pochopila, že denuklearizace je její jediná šance do budoucna,“ dodal.

Témata:  Donald Trump Hillary Clintonová Bill Clinton

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy