Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francouzská policie evakuovala 200 lidí kvůli plynovým lahvím v autě

Policie Francie
Policie Francie
Foto: Police Nationale

Paříž - Přibližně dvě stovky obyvatel elegantního předměstí severofrancouzského města Lille evakuovali policisté v sobotu pozdě večer poté, co objevili v jednom autě pět tlakových lahví s plynem.

Strážci zákona se chtěli rychlou evakuací vyvarovat případného atentátu, uvedla dnes agentura AFP. "Je silná šance, že šlo o něco naprosto neškodného," připustil nejmenovaný policejní zdroj, který o zásahu informoval.

Poplach na předměstí Lambersart propukl okolo 22:30 místního času. Na místě preventivně zasahovali policejní pyrotechtnici.

AFP připomněla dva obdobné případy: V Rotterdamu na konci srpna policie zrušila kvůli "teroristické hrozbě" koncert americké rockové skupiny, která kvůli svému názvu dlouhodobě čelí kritice muslimů.

V souvislosti s touto hrozbou zadržela řidiče dodávky se španělskou poznávací značkou, ve které poblíž místa koncertu převážel plynové bomby. Později se ukázalo, že zadržený Španěl byl montérem, který potřeboval plynové láhve k výkonu své práce. Policie jej propustila na svobodu.

Témata:  Francie evakuace policie Francie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy