Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nehoda ve Švédsku: Vlak se srazil s vojenským transportérem

Vlajka Švédska
Vlajka Švédska
Foto: Pixabay

Stockholm - Jižně od švédské metropole Stockholmu se srazil osobní vlak s vojenským transportérem. Na místě byli tři zranění vojáci a strojvedoucí vlaku.

Podle švédských médií souprava, ve které cestovalo asi 70 lidí, po nárazu částečně vykolejila."Zranění strojvedoucího jsou lehká," uvedla švédská železniční společnost SJ. Stav vojáků oznámen nebyl.

Nehoda se stala u městečka Trosa, které leží asi 40 kilometrů jižně od metropole. "Slyšeli jsme ránu, byla hlasitá a zdálo se, že jsme vykolejili," citoval list Expressen jednoho z cestujících.

Vojenský transportér, který se s vlakem střetl, se účastnil vojenského cvičení Aurora 17. Manévry, do kterých se zapojilo také Finsko a státy NATO Norsko, Dánsko, Francie, Estonsko a Litva, jsou podle AP ve Švédsku největší za posledních 20 let. 

Témata:  vlaková neštěstí Švédsko EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy