Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po pádu ve Vysokých Tatrách zemřel český horolezec, padal po uvolněném kamení

Horská záchranná služba Vysoké Tatry
Horská záchranná služba Vysoké Tatry
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Poprad - Ve Vysokých Tatrách zahynul v pátek český horolezec (43). Neměl kompletní výstroj a padal asi 30 metrů pravděpodobně po uvolnění kamenů. Informovala o tom slovenská horská služba (HZS).

K neštěstí došlo nad Ledovým plesem ve Zlomiskové dolině. Horoleze zůstal po pádu ležet v bezvědomí. 

Do akce byl nasazen záchranářský vrtulník, kterému se ale kvůli oblačnosti a chybějícím údajům o přesném místě neštěstí podařilo až na druhý pokus dopravit záchranáře do blízkosti horolezce. V té době byl muž mrtvý. Ze stěny byl následně vyproštěn i spolulezec českého horolezce.

V pátek horští záchranáři pomáhali ve Vysokých Tatrách také dalšímu českému turistovi, který neutrpěl zranění, ale ve vysokohorském terénu pod horou Široká veža nedokázal sám sestoupit na turistickou stezku. V pondělí záchranáři našli v Tatrách tělo českého turisty (29), který byl několik dnů nezvěstný.

Témata:  úmrtí Čechů v zahraničí Vysoké Tatry horolezec

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy