Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čech byl obviněn z obtěžování žen ve Vídni, kvůli duševnímu zdraví ale byl pripusten

Rakouská vlajka
Rakouská vlajka
Foto: Pixabay

Vídeň - Vyšetřování 36letého Čecha, kterého rakouská policie podezřívala z obtěžování dvou žen ve stanicích vídeňského metra, bylo ukončeno. Podle psychiatra nemůže být vzhledem ke svému duševnímu zdraví za své činy trestně odpovědný.

Muž, který žil v rakouské metropoli na ulici, podle lékařského posudku není vzhledem ke svému psychickému stavu trestně odpovědný, informovala dnes agentura APA.

Čech, který neměl v Rakousku hlášený trvalý pobyt a už dříve byl zbaven svéprávnosti, letos v květnu a v srpnu ve stanicích metra sexuálně obtěžoval dvě ženy ve věku 24 a 17 let. Muž, který si podle APA už v minulosti odpykal trest odnětí svobody, své činy nepopíral, podle policie je ale bagatelizoval.

„Bohužel jsme neměli jinou možnost," komentovala zastavení vyšetřování mluvčí vídeňského státního zastupitelství Nina Busseková s tím, že Čecha už policisté propustili.

Témata:  Rakousko sexuální obtěžování Češi

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy