Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump přiletěl do Las Vegas. V nemocnici navštívil zraněné, poděkoval záchranářům

Las Vegas
Las Vegas
Foto: Pixabay

Las Vegas - Do nevadského Las Vegas dnes přiletěl americký prezident Donald Trump. Tam se má setkat s lidmi, kteří přežili masakr u hotelu Mandalay Bay. Šéf Bílého domu chce rovněž poděkovat záchranářům za rychlou a účinnou pomoc.

Americká média Trumpovu cestu do Las Vegas označují za test schopnosti hlavy státu semknout národ tváří v tvář tragédii a vyjádřit účast pozůstalým. S prezidentem do Nevady přicestovala první dáma Melania Trumpová.

Před příletem do města Trump prohlásil, že vyšetřovatelé už vědí o střelci Stephenu Paddockovi mnohem víc. Veřejnost se to podle Trumpa „ve vhodné době" dozví. Masakr si vyžádal téměř 60 mrtvých a více než 500 zraněných. O motivech činu penzionovaného účetního, gamblera a milionářského důchodce Paddocka policie stále nemá jasno.

Do USA se dnes vrátila Paddockova dvaašedesátiletá partnerka Marylou Danleyová, která v době masakru pobývala na Filipínách. Bezprostředně po příletu z Manily do Los Angeles ji začali vyslýchat agenti FBI. Sestry Danleyové, které žijí v Austrálii, novinářům řekly, že Marylou Paddocka „opravdu milovala". Vrah ji prý poslal na Filipíny, aby mu nemohla zabránit ve spáchání jeho činu.

Šéf FBI Andrew McCabe dnes v Bostonu americkým novinářům řekl, že vyšetřovatelé se snaží „rekonstruovat vrahův život a proniknout do jeho chování". Chtějí vyslechnout všechny, kdo mu „zkřížili cestu" ve dnech a týdnech předcházejících tragédii. Na dotaz, zda už existují dohady o motivech, McCabe odpověděl, že zatím ne.

Trump po příletu do Las Vegas zamířil do jedné z místních nemocnic, kde chce v soukromí hovořit se zraněnými návštěvníky osudného koncertu. Cestou do nemocnice podle agentury AP kolona vozidel míjela místo, kde se masakr odehrál.

Témata:  Donald Trump střelba na koncertě v Las Vegas Las Vegas

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy