Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dánská policie našla hlavu a další části těla novinářky zemřelé v ponorce

Dánská vlajka
Dánská vlajka
Foto: Pixabay

Kodaň - Dánská policie v pátek objevila hlavu, nohy a oblečení patřící švédské novinářce Kim Wallové, která za záhadných okolností zemřela při plavbě v amatérsky postavené ponorce s jejím dánským konstruktérem Peterem Madsenen.

Policejní mluvčí uvedl, že na lebce nebyly fraktury. Části těla potápěči našli v plastovém pytli společně s nožem a těžkými kovovými předměty, díky kterým vše zůstalo potopené v moři. Bylo to blízko místa, kde bylo v srpnu objeveno bezhlavé torzo švédské novinářky. Její paže se zatím nenašly.

Policie Madsena obvinila, že Wallovou mezi 10. a 11. srpnem zabil. Vynálezce tvrdí, že zemřela, když na ni v ponorce spadl těžký poklop. Pak prý její tělo hodil do moře a ponorku nechal na moři záměrně ztroskotat. On sám se zachránil.

Nicméně policisté na torzu patřícím Wallové našli patnáct bodných ran. Co bylo přesně příčinou smrti Švédky, která o Madsenově ponorce psala reportáž, se zatím nepodařilo zjistit.

Témata:  Dánsko policie Dánsko Kim Wallová

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 15:31

Mrazivé počasí odezní, přetrvá v jednom kraji. Platí výstraha

Mrazivé počasí během nadcházející noci na většině území odezní, ale pro jeden kraj zůstává v platnosti výstraha před mrazem ve vegetačním období. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy