Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump se chová jako hvězda televizní show, spustil republikánský senátor

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

Washington - Vlivný republikánský senátor Bob Corker o víkendu obvinil amerického prezidenta Donalda Trumpa, že zavádí Spojené státy "do třetí světové války" a šíří chaos. Šéf Bílého domu si taková slova nenechal líbit.

Prudká roztržka mezi Trumpem a Corkerem trápí americké republikány, veřejně totiž dle agentury AP potvrdila hluboké rozpory mezi Bílým domem a táborem republikánských kongresmanů.

Senátor patří k hlavním zahraničněpolitickým expertům. Protože napřesrok svůj post v kongresových volbách neobhajuje, nijak se ve svých vyjádřeních nemírní. V rozhovoru s listem The New York Times v neděli prohlásil, že Trump se chová jako hvězda televizní show a jeho politika musí znepokojit každého, komu na osudu národa záleží. Corker dodal, že jeho názory sdílí téměř každý republikánský poslanec.

Trump záhy na twitteru Corkera obvinil, že je zodpovědný za "děsivou" jadernou smlouvu s Íránem. Corker prý "nemá kuráž", aby v listopadu 2018 znovu kandidoval do Senátu. Senátorovi prý vadí, že si ho prezident nevybral jako ministra zahraničí.

"Je ostuda, že se Bílý dům stal denním stacionářem pro seniory. Dnešní ranní směnu zjevně někdo promeškal," reagoval Corker na twitteru na Trumpovy útoky.

Znepokojením z atmosféry v Bílém domě se Corker netají dlouhodobě. Nedávno prohlásil, že prezidentovi poradci a ministři, zejména John Kelly, James Mattis a Rex Tillerson, "pomáhají chránit zemi před chaosem".

Témata:  Donald Trump USA Senát USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy