Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump a zahraniční politika? Osobně se sejde s Kissingerem

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

Washington - Donald Trump se patrně začíná přiklánět k realistickému náhledu na zahraniční politiku. Podle listu Washington Post tomu nasvědčuje fakt, že se favorit republikánů na post nového prezidenta USA ve středu sejde s exministrem zahraničí Henrym Kissingerem.

Trump setkání nositelem Nobelovy ceny za mír odmítl komentovat, nepotvrdil ho ani Kissinger, jehož mluvčí je nedostupný.

Jednání s prominentním republikánem Kissingerem, který zastával post šéfa diplomacie v administrativách prezidentů Richarda Nixona a jeho nástupce Geralda Forda, je považováno za nezbytný rituál pro ctižádostivé politiky, obzvláště pak pro uchazeče o křeslo v Bílém domě.

Nynější osobní setkání Kissingera s Trumpem se uskuteční poté, co oba již několik týdnů vedou telefonické rozhovory, uvedl The Washington Post.

Schůzka symbolizuje nejen Trumpovo usmiřování s vedením Republikánské strany, ale také jeho názorovou změnu v zahraniční politice.

Témata:  Donald Trump Kissinger,Henry USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy