Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump sankce proti Kubě a Venezuele zrušit nehodlá

USA
USA
Foto: Pixabay

Washington - Spojené státy neodvolají sankce proti Kubě ani Venezuele, dokud tyto země neobnoví politické a náboženské svobody. Na konferenci ve Washingtonu to dnes prohlásil americký prezident Donald Trump.

Zdůraznil, že Spojené státy se pod jeho vedením vrátí k tradičním americkým hodnotám.

"Čelíme ničemným režimům v Íránu a Severní Koreji a stavíme se proti komunistické diktatuře na Kubě a socialistickému útlaku ve Venezuele. Sankce proti těmto utlačovatelským režimům neuvolníme, dokud pro svůj lid neobnoví politické a náboženské svobody," řekl šéf Bílého domu.

Trump promluvil na konzervativní politické konferenci ve Washingtonu krátce předtím, než má v Bílém domě informovat média o strategii své vlády vůči Íránu. Podle médií prezident oznámí, že smlouva v nynější podobě neodpovídá zájmům USA a vyzve k posílení protiíránských sankcí.

Jadernou smlouvu s Íránem Trumpův předchůdce Barack Obama v roce 2015 podepsal spolu se státníky z Británie, Francie, Ruska, Číny a Německa.

Témata:  USA Donald Trump Venezuela Kuba

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:56

Speed Marathon: Policie za pátek eviduje tisíce přestupků

Během pátečního celostátního bezpečnostního opatření dopravní policie zaznamenala celkem 2166 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, což tvořilo téměř tři čtvrtiny všech dokumentovaných přestupků. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy