Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Důchodce chtěl na jihu Rakouska podpálit volební místnost

Rakouská policie
Rakouská policie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Vídeň - Muž (77) se dnes v městečku Hartberg na jihu Rakouska patrně pokusil podpálit volební místnost. Na místě stačil kolem 11:30 SELČ vyprázdnit kanistr s benzinem a hrozil členům volební komise kapesním nožem.

Kolemjdoucí mu však zabránili v zažehnutí místa, uvedla na svých stránkách štýrská zemská policie.

Podezřelého důchodce po incidentu odvedla policie a povolala lékaře, aby ho vyšetřil. Má zjistit, zda je muž příčetný. Motivem počínání místního občana mohla být nespokojenost s politickou situací, domnívá se policie.

Na některých místech už hlasování v předčasných parlamentních volbách za mimořádně slunečného počasí skončilo. Například ve spolkové zemi Vorarlbersko se poslední volební místnosti uzavřely ve 13:00 SELČ. Volební účast tam podle předběžných údajů činila 63,4 procenta, což by bylo mnohem více než při předchozích volbách v roce 2013. Poslední volební místnosti se uzavřou v 17:00 SELČ.

Témata:  Rakousko EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy