reklama

Weinsteina obvinilo mnoho žen ze sexuálního obtěžování a znásilnění.  "Nikdo mi nikdy tyto strašlivé věci neřekl. A neřekl by, protože se o to nezajímáte, zajímáte se o natáčení filmů. Stále se ale šíří různé pomluvy. Některé se pak potvrdí a jiné - a je jich mnoho - jsou jenom historky o té a té herečce a tom a tom herci," řekl Allen pro BBC.

"Celá záležitost kolem Weinsteina je velmi smutná pro všechny, jichž se týká. Tragická pro ty ubohé ženy, smutná pro Harveyho... Vítězem nebude nikdo, je to prostě velmi, velmi smutné a tragické pro ty ženy, které si tím musely projít," dodal.

Podle Allena by to ale nemělo vést k vyvolání atmosféry honu na čarodějnice, kdy "každý muž, který mrkne v kanceláři na ženu, bude muset volat právníka, aby se bránil" nařčení.

Mezi lidmi, kteří byli zapojeni do vyšetřování Weinsteinovy aféry, je podle BBC i Allenův syn Ronan Farrow. Ten prý hovořil se 13 ženami, jež si stěžovaly na Weinsteinovo obtěžování. Producent říká, že měl se ženami sex s jejich svolením.

Allen sám čelil obvinění ze zneužití adoptované dcery, což ale popírá. Obviněn byl na začátku 90. let po rozchodu s Miou Farrowovou. Ta zjistila, že Allen má milostný poměr s jejich adoptivní dcerou Sun-Ji. Farrowová ho pak obvinila ze sexuálního obtěžování i jejich další adoptivní dcery, a přestože se nic neprokázalo, svěřil soud péči o děti matce. V roce 1997 se Allen se Sun-Ji, která je o 35 let mladší, oženil.