Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Důstojník ruské gardy zastřelil čtyři další vojáky, dám byl zabit

Ruská armáda, ilustrační fotografie
Ruská armáda, ilustrační fotografie
Foto: mil.ru

Moskva - Nadporučík ruské národní gardy v kasárnách v autonomním Čečensku na neklidném severním Kavkazu zastřelil čtyři další vojáky. Pak byl sám zabit.

Oznámila to dnes ruská média. Národní garda je nový název pro dřívější vojska ministerstva vnitra, nasazovaná k potlačení nepokojů či povstání uvnitř Ruska.

Vojáka, který začal střílet v kasárenské místnosti, zlikvidovala stráž, uvedla agentura Interfax. Na místě působí vyšetřující komise, která má objasnit okolnosti a příčiny události.

Agentura připomněla, že koncem září se podobný případ odehrál na ruském Dálném východě, kde třiadvacetiletý poddůstojník ze severokavkazského Dagestánu zastřelil důstojníka a další dva vojáky, dva další vojáky zranil. Krveprolití se odehrálo během nočního cvičení na střelnici v Belogorsku v Amurské oblasti.

Témata:  Rusko Ruská armáda

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy